Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Συντήρηση και Διαχείριση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων από τη MITOS Solutions

 Πλεονεκτήματα της υπηρεσίας της MITOS Solutions.

Η ΜΙΤΟΣ διαθέτει ειδική ομάδα με μεγάλη εμπειρία στη συντήρηση και λειτουργία των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων. Προσφέροντας βαθειά γνώση και συνεχή εκπαίδευση στο προσωπικό κα τους συνεργάτες της, εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή απόδοση, διασφαλίζοντας ότι ο επενδυτής ή ο πελάτης μπορούν να είναι βέβαιοι ότι οι εγκαταστάσεις τους λειτουργούν κάτω από ιδανικές συνθήκες.

eikona

Με έντονο χαρακτηριστικό την εμμονή στην ποιότητα, την εμπειρία και τη γνώση, η ΜΙΤΟΣ μπορεί να εγγυηθεί τις υψηλότερες διαθεσιμότητες στα Φωτοβολταϊκά πάρκα.

Τι διαφορετικό προτείνουμε;

Προτείνουμε, μια διαφορετική προσέγγιση στο ζήτημα της Σ&Λ. Μια επαγγελματική και ποιοτική προσέγγιση διασφάλισης του ιδιοκτήτη/επενδυτή. Όλες μας οι προτάσεις αναφέρονται στην ιστοσελίδα της εταιρίας (www.mitos-solutions.gr). Ότι δεν είναι κατανοητό, είναι δουλειά μας να απαντούμε στα τηλέφωνα, να κάνουμε συναντήσεις και να τα διευκρινίζουμε. Θα θέλαμε να κρατήσουμε τα εξής σημεία που μας διαφοροποιούν :

Φωτοβολταϊκό Πάρκο 100kWp με trackers στον Πύργο Ηλείας
(α) Ένα δικό μας ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα (SolarSpy) το οποίο παίρνει τα δεδομένα από όποιο εξοπλισμό υπάρχει ήδη στο πάρκο, τα επεξεργάζεται σε πραγματικό χρόνο, κάνει έξη συγκεκριμένους ελέγχους για να διαπιστώσει πιθανό πρόβλημα ή ένδειξη προβλήματος και ειδοποιεί άμεσα και με διάφορους τρόπους. Υποστηρίζουμε ότι το κέντρο ελέγχου της εταιρίας μας διαπιστώνει το πρόβλημα ακριβώς την ώρα που θα συμβεί.

(β) Ένα πανελλαδικό δίκτυο πιστοποιημένων τεχνικών σε όλη τη χώρα που είναι κάθε στιγμή έτοιμοι να επέμβουν, μετά από κλήση από το κέντρο ελέγχου. Μόνιμη/συστηματική παρουσία πιστοποιημένου τεχνικού στον χώρο εγκατάστασης. Επίτευξη ελάχιστου χρόνου απόκρισης.

(γ) Τακτική προληπτική συντήρηση που συνοδεύεται από πιστοποιητικό σωστής και πλήρους εκτέλεσης αυτής από αναγνωρισμένη εταιρία πιστοποίησης.

(δ) Διαχείριση όλων των εμπλεκομένων σε κάθε συμβάν. Για παράδειγμα, αν υπάρξει κάποια ζημιά από έντονες καιρικές συνθήκες, τότε αναλαμβάνουμε να συντονίσουμε προμηθευτές, εργολάβους, ασφαλιστικές εταιρίες έτσι ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν, χωρίς καμία εμπλοκή ή/και απασχόληση του ιδιοκτήτη.

(ε) Ασφάλιση επαγγελματικής ευθύνης για κάθε βλάβη που πιθανόν παρουσιαστεί στο πάρκο από δική μας ευθύνη και υπαιτιότητα.

(στ) Ειδικός σχεδιασμός υπηρεσιών Σ&Λ για κάθε πάρκο, ανάλογα με τα δικά του χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, άλλες ανάγκες επιθεώρησης και τεχνικής παρουσίας έχει ένα πάρκο 500kW και άλλες ένα πάρκο 5.000kW. Επίσης, δεν έχει τις ίδιες συνέπειες η διακοπή λειτουργίας μίας ώρας σε ένα πάρκο 100kW και σε ένα πάρκο 2.000kW.

Με λίγα λόγια, αν ο ιδιοκτήτης/επενδυτής το επιθυμεί μπορούμε να αναλάβουμε το σύνολο των ευθυνών με το φωτοβολταϊκό του σύστημα και ο ίδιος να μην ασχολείται καθόλου, πέραν της ενημέρωσης που θα έχει.

Υπάρχουν δύο ακόμα παράπλευρα οφέλη για ειδικές κατηγορίες επενδυτών:

(1) Αν ένας ιδιοκτήτης έχει πολλά πάρκα με διαφορετικές συσκευές λήψης και αποστολής δεδομένων (data loggers), τότε είναι υποχρεωμένος να μπαίνει σε πολλές ιστοσελίδες για να πληροφορείται για την παραγωγή. Αυτή η πανσπερμία στην περίπτωση μας ακυρώνεται, αφού ο ιδιοκτήτης βλέπει όλα του τα πάρκα μέσα από τη δική μας ιστοσελίδα.

(2) Επίσης, αν κάποιος ιδιοκτήτης έχει πολλά πάρκα σε όλη την Ελλάδα, τότε μπορεί να συνεννοείται και να επικοινωνεί μόνο με μας για όλα τα πάρκα, όπου κι αν βρίσκονται.

Φωτοβολταϊκό πάρκο 100kWp με Solar Frontier στην ΗλείαΓιατί Συντήρηση από την ΜΙΤΟΣ;

• Γιατί η εταιρία αυτή μπορεί να αναλάβει "απ' άκρου εις άκρον" όλες τις υπηρεσίες που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του πάρκου. Από την προληπτική του συντήρηση και τη διαχείριση των συμβολαίων που έχουν γίνει με τρίτους (υπεργολάβους, προμηθευτές, ασφαλιστικές, κλπ) μέχρι και τη νομική και λογιστική λειτουργία της εταιρίας που έχει στην ιδιοκτησία της το πάρκο.
• Γιατί προσφέρει στους πελάτες της ασφαλιστήριο συμβόλαιο επαγγελματικής ευθύνης για κάθε πιθανή ζημιά που θα γίνει από την δική της δραστηριότητα.
• Γιατί μετά από κάθε σειρά εργασιών προληπτικής συντήρησης θα παραδίδει στον επενδυτή πιστοποιητικό υποδειγματικής εκτέλεσης της προληπτικής συντήρησης σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ 62446 από έναν από τους σημαντικότερους οίκους πιστοποίησης που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
• Γιατί έχει δικό της σύστημα παρακολούθησης της παραγωγής και όσων άλλων μετρητικών συσκευών υπάρχουν στο πάρκο (το SolarSpy) και αυτό της δίνει μοναδική ευελιξία και αποτελεσματικότητα προσαρμογών.

Γιατί, ακόμα ...

• Η μοναδική δραστηριότητα που έχει στον χώρο των φωτοβολταϊκών συστημάτων είναι αυτή της συντήρησης τους.
• Έχει πιστοποιηθεί με ISO 9001:2008 για αυτή ακριβώς τη δραστηριότητα.
• Έχει δίκτυο καταρτισμένων συνεργατών σε όλη τη χώρα.
• Γιατί, τέλος, την εμπιστεύτηκαν επενδυτές και της ανάθεσαν - τους τελευταίους τέσσερις μήνες – τη συντήρηση και λειτουργία φωτοβολταϊκών συστημάτων ισχύος πάνω από 10MW.

www.mitos-solutions.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου